Süblime Baskı

Süblime baskı çok çeşitli baskı yöntemleri öevcuttur, hangisi sağlıklı hangisi garantili nasıl yapılır hep merak etmişizdir. Baskı yaptırırken hep karşımıza çıkar; Süblimasyon yöntemiyle transfer baskı  yapıldı. Peki fakat nedir bu  sublimasyon; Kelime manası yüksek derecede (185.220 Derece) Malzemenin özelliğine göre değişir. Maddenin ısı uygulandığında katı halden  gaz haline geçmesidir.

Özel olarak satılan süblimasyon mürekkepleri ile yapılan transfer baskıda oluşan kimyasal reaksiyon bu şekilde gerçekleşir. Sublimasyon boyaları, mürekkep içerisinde mikroskobik boyutlarda katı halde bulunur. Bu boyalar mürekkep püskürtmeli bir yazıcı ile özel bir transfer baskı kağıdı üzerine ters olarak yazdırılır, Çıktısı alnınan görseller istenilen malzemeye göre transfer makinasında ortalfakat 200 derecede baskı yapılacak malzemenin üzerine konularak malzeme özelliğine göre süresi ayarlanıp preslenir. Bu esnada kağıt üzerindeki boya malzeme üzerinde bulunan özel kimyasal madde olan polyester katmanına  karşı reaksiyon göstererek gaz halini alıp  katmanın altına enjekte olur.
Sublimasyon (Sublimation) teknolojisi, sistem kurulum maliyetleri, baskı kalitesi ve ürün çeşitliliği ile günümüzün en çokca tercih edilen dijital transfer baskı sistemidir. Sistem kurulumu için gerekli olan ekipmanlar bir  Bilgisayar , scanner, printer (Sublimasyon Sistemine uyumlu) ve ısı transfer presinden ibarettir. Sublimation baskıda kullanılan mürekkebin özelleği 180-220 derece ısıda gaz haline gelerek polimer kaplı yüzeyleri veya polyester dokuları boyfakatsıdır. Sublimasyon ile özel yüzey kaplfakatlı ürünlere; Metal, ahşap, aeri, akrilik, afakat, yaka kartı, ödül plaket, mouse pad, metal etiketler, kupa(mug), bardak altlığı, anahtarlık, yönlendirme tabelaları, fayans gibi ürünlere ve polyester kumaştan üretilen ürünlere baskı yapılabilir. T-shirt veya kumaş baskılarında, diğer transfer baskı teknolojilerinden farkı kumaşın dokusuna işleyerek, yüzeyde hissedilmemesi ve yıkfakatya olan yüksek direncidir.

Süblimasyon Baskı Nasıl Yapılır?
Sublimasyon baskı yapmak için öncelikle sublimasyon mürekkebi ile çalışan bir yazıcı  bir mürekkep besleme ünitesi gereklidir. Baskısı yapılacak çalışma bu sistem ile özel bir transfer baskı kağıdına aktarılır. Daha sonra bu kağıt baskı yapılacak yüzey üzerine konularak bir transfer baskı presi yardımı ile doğru ısı, basınç ve süre ayarlarında ürün üzerine transfer edilir.
Sublimasyon Sistemini kullanarak Hangi Ürünlere Baskı Yapılabiliriz
Sublimasyon ile polyester katmanı kaplı her ısıya dayanıklı her ürüne ve yüzeylere baskı yapılabilmektedir. Bu konuda polyester kaplfakatlı metal, plastik, ahşap, tekstil, seramik, ve benzeri birçok ürüne baskı yapabilirsiniz. Önemli olan basılacak yüzeyin polyester yada polyester kaplı katlı olmasıdır.


Sublimasyon Ürünleri Nelerdir, nerelerde kullanılır.

- Polyester Teksit Ürünleri; Çanta,t-shirt, yazlık atkı, flfakat, bayrak, banner, forma, bez takvim, yaka ipi, mouse pad.

- Polyester kaplı metallar; Ürün Etiketi, plaket, kapı isimliği, makine etiketi, yaka isimliği, masa isimliği, rozet, kol, kravat iğneleri, kitap ayıracı, tasma, takılar, asker künyesi vs...

- Polyester kaplı FRP (plastikler);Saat, kapı isimliği, bavul ve çanta isimlikleri, aksesuar

- Polseyter kaplı ahşaplar Ürünler; Ödüller, tepsi, bardak altlıkları, çerçeveler, kapı isimlikleri, yönlendirme plakaları, saatler, dekoratif ürünler, plaketler, saatler, kutular.

- Seramik ve Porselen Ürünler; Mozaik parçaları, Fayanslar, renk değiştiren kupalar, beyaz kupalar, renkli kupalar, sevgi kupaları Seramikler.

- Cam ve akrilik ürünler;  Plaketler, ödüller,kendinden mıklatıslı plakalar, etiketler, cam dekorasyonu ve benzeri cam çerçeve, dekoratif  objeler

Sizlerde ek kazanç sağlfakatk isterseniz küçük rakamlarla kuracağınız  bu sistemle bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.
Sormak istedikleriniz  ve merak ettiğiniz her konuda bizlerden destek ve bilgi alabilirsiniz.